Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Melírozás otthon

 

A megfelelő szín kiválasztása

Ha a hajad világos vagy sötétszőke, keress olyan színt ami még világosabb, bézs-szőke csíkokat kölcsönöz a hajadnak. Világos barna vagy? Keress sötét szőke vagy karamell árnyalatokat. Ha a hajad közép barna, a legjobb ha a világos, vagy az aranybarna színeket választod. Ha a hajad sötétebb, dauerolt, vagy kémiai anyagokkal kiegyenesített, jobban teszed, ha fodrász segítségét kéred!


Csinálj tincs tesztet

Kövesd a dobozon feltüntetett utasításokat! Keverj össze egy kis mennyiségű festéket és vidd fel egy tincsre a füled mögött, várj 10 percet, aztán öblíts, szárítsd meg és ellenőrizd az eredményt. Körülbelül egy árnyalattal kell világosabbnak lennie az eredeti hajszínednél. Ha túl világos, próbáld újra, egy sötétebb árnyalattal. Vagy nem elég világos? Vigyél fel több festéket a füled mögötti területre, várj további 5 percet és nézd meg az eredményt. Ismételd meg ezt a műveletet minden 5 percben ellenőrizve, addig, amíg el nem éred az ideális árnyalatot.

Az előkészületek

Ezekre a tárgyakra mindenképp szükséged lesz: alufólia, egy tiszta fogkefe, egy műanyag hajcsat, és a melírozó “felszerelésed”. Keverd össze a festéket az utasítások szerint, aztán tűzd fel a fedőhajak egy részét a fejed búbján.

Az arcodat keretező tincsek melírozása

Válassz le néhány cipőfűző vastagságú tincset a jobb oldalon. Csúsztass egy darabka alufóliát a tincsek alá, és használd a fogkefét a festék felvitelekor. Szeparáld el a többi hajszáladtól a fóliát. Ismételd meg a másik oldalon is.

Melírozd be a fedőtincseket is

Engedd le a feltűzött hajadat, és úgy válaszd el, mint mindig. A kezeddel formázott 3-as szám segítségével jelöld ki a melírozni kívánt tincseket, majd használd az előbbi technikát. Ismételd meg a műveletet a másik oldalon, és hátul is.

Befejezésként

Végül kilenc fóliányi hajnak kell lennie, amit melíroztál. Ne aggódj, ha van festékmaradék, valószínű nem fogod mindet felhasználni. Hagyd a festéket a szükséges ideig a hajadon, aztán öblíts, mosd meg, ápold festett hajra való termékekkel, és formázd, ahogy máskor is!

 
 

 


Statisztika

Online: 1
Összes: 20847
Hónap: 69
Nap: 1